Протестиращи решават утре как ще преговарят в София

iskoisko
iskoisko 18/09/2023 127 Views

Monday 18 September 2023 6:05 PM, BG

Добрата новина днес е, че целият земеделски бранш вече е обединен. Това каза председателят на Сдружение “Обединени български животновъди” Бойко Синапов на протеста на заетите в селското стопанство край Хасково, част от днешния национален протест, цитиран от БТА.

Около 150 стопани блокираха с тежки машини и жива сила пътния възел и кръстопът на републиканските пътища I-5 и I-8 край южния областен център. До големи “тапи” обаче не се стигна, тъй като полицията отбиваше трафика по обходни маршрути, а самите протестиращи пропускаха движението на всеки половин час.

Акцентът ни е да защитим българското производство, каза Синапов. По негови думи родните производители получават “голям шамар” с вноса на нискокачествени храни. Управляващите да седнат на масата и да ни изслушат, след като изпълнят нашите основни пет искания, призова Синапов.

Нашият отрасъл също е в реанимация. Почти всички стопанства са в предфалитно състояние, някои вече не съществуват, отбеляза и областният координатор на Камара “Плодове и зеленчуци” Кристиян Иванов. Той също подчерта, че липсва политика за сектора, а в същото време производителите имат екшън план с пакет от мерки, който ще бъде представен.

 #Протестиращи #решават #утре #как #ще #преговарят #София

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x