Шест часа земеделци блокираха “Петолъчката”

iskoisko
iskoisko 18/09/2023 8 Views

Monday 18 September 2023 10:40 PM, BG

Над шест часа продължава блокадата на кръговото кръстовище на пътния възел “Петолъчката” край Ямбол. Част от тракторите и комбайните потеглиха по подбалканския път към София, за да се включат в протеста там, а по-голямата част остават на “Петолъчката”. Намеренията са блокадата да продължи до вечерта, казаха протестиращите земеделци.

Както съобщи БТА, около 10:00 часа днес земеделски производители от Югоизточна България блокираха със стотици трактори, комбайни и друга тежка техника ключовия пътен възел “Петолъчката”. Недоволството е част от обявените протести на бранша в цялата страна срещу вноса на зърно и друга земеделска продукция от Украйна.

Около 200 земеделските машини от областите Ямбол, Сливен и Бургас се събраха на “Петолъчката”. Протестиращите периодично пропускат образуваните колони с автомобили. Безпроблемно е преминаването на линейки, противопожарни автомобили и училищни автобуси.

Блокиран от протеста е и пътният възел между Сливен и Ямбол за автомагистрала “Тракия”. Обходният маршрут е през село Жельо Войвода.

 #Шест #часа #земеделци #блокираха #Петолъчката

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x