Вътев към земеделците: Няма да допусна да бъдат ощетени производителите

iskoisko
iskoisko 18/09/2023 7 Views

Monday 18 September 2023 6:59 PM, BG

“Нашата продукция, произведена тук в България по всички европейски стандарти е застрашена от дъмпинг. Няма да допусна да бъдат ощетени българските земеделски производители и потребители”, това заявява министърът на земеделието, храните и горите Кирил Вътев в своя позиция по повод общонационалния протест на земеделци и зърнопроизводители по повод вдигането на забраната за внос на украински продукти.

Позицията гласи:

“Познаваме се от много години. Заедно сме отстоявали интересите си на производители на българска храна през всичките тези години. Трудно приех поканата да поема отговорността на министър на земеделието и храните, защото ясно отчитам натрупаните от десетилетия проблеми в земеделието у нас, сложната политическа и икономическа криза, в която се намираме. Децата ми, които познавате и са в производството сред вас и сега, бяха категорично против. Въпреки това приех с надеждата, че познавайки добре проблемите на агрохранителната верига, заедно с вас ще можем да ги решаваме. Никога не съм се плашил от трудностите, винаги съм се борил за тяхното преодоляване, без да ги заобикалям”, обръща се Вътев към тях.

“Да, никога не сме били в толкова сложна ситуация, като днешната – последствия от Ковид пандемия, война в Украйна, инфлация, пазарна несигурност, крехка вътрешно-политическа обстановка”, отчита агроминистърът.

 #Вътев #към #земеделците #Няма #да #допусна #да #бъдат #ощетени #производителите

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x